Введення в обіг нової банкноти

  Із 25 жовтня 2019 року Національний банк України вводить в обіг нову банкноту номіналом 1000 (одна тисяча) гривень.

     Це перша банкнота нового номіналу, введена в обіг за останні 13 років (востаннє в обіг вводився новий номінал у 2006 році – 500 гривень). Банкнота 1000 гривень продовжує дизайн нового ряду та має потужну систему захисту від підробок.
    Серед елементів захисту використано водяні знаки, занурену та «віконну» стрічки, SPARK-елемент, латентне зображення, рельєфні елементи та мікротексти.
    На лицьовому боці нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського – найвідомішого українського науковця, одного із небагатьох учених-універсалів минулого століття, мислителя і природознавця.
    Саме Вернадський свого часу став одним із засновників геохімії і радіогеології, творцем біогеохімії, вчень про біосферу і ноосферу.
    Його внесок у світову науку відзначений численними преміями та обранням дійсним членом світових академій наук і наукових товариств.
    І саме Вернадському випала честь стати одним із творців і першим президентом Української академії наук. Саме Президію Національної академії наук України і зображено на зворотному боці банкноти.

    Більше детальної інформації – на тематичному сайті https://1000uah.bank.gov.ua/

Директор Департаменту                          М.В. Брикульський

 

Попередня сторінка